FIFA 19: Survival mode en andere nieuwe gameplay

Fifa 19 komt op 28 september uit. Betekend dit dat op 12 september de demo komt?

Nieuwe aftrap modus in FIFA

De aftrapmodus van FIFA is misschien wel de meest basic functie van het spel, maar daar gaat verandering in komen!

De meest elementaire en misschien wel centrale gamemodus krijgt eindelijk wat veranderingen in de laatste update. En de tentoonstellingsmodus heeft zeker iets om te pronken.

Het komt met een hele nieuwe manier van spelen: overleving (battle royale), waarbij spelers geleidelijk van het veld worden getrapt en een gamemodus waarmee je alleen met kopballen en volleys mag scoren. Je mag dus alleen nog maar vanuit de lucht scoren in deze game modus.

Het heeft ook nieuwe manieren om games te wegen, zodat de dagen dat je gemakkelijk iemand verslaat of vreemde teams moet kiezen, voorbij zijn. De game heeft nu iets van een handicapsysteem, waardoor de beste spelers verder kunnen gaan achteraan en moeten terugkomen van bijvoorbeeld een achterstand.

En er zijn nieuwe manieren om al deze wedstrijden te catalogiseren, met logins waarmee spelers kunnen bijhouden hoe ze elkaar in het kleinste detail hebben afgetroefd. Je kunt eindelijk weten waar je de neiging hebt om te scoren tegen bijvoorbeeld je huisgenoot, of je beste vriend bewijzen dat je echt veel meer balbezit had.

Alles bij elkaar genomen, zijn de veranderingen in de kick-off modus een fundamenteel herontwerp en herformulering van het belang van dat geliefde maar ongewijzigde deel van de FIFA.

Misschien zijn de grootste veranderingen de nieuwe manier om te spelen. Eenvoudig gezegd kun je kiezen of je wilt dat je spel een bekerfinale wordt of deel uitmaakt van een specifieke competitie, met thuis- en uitwedstrijden of groepsfase-regels die bij elkaar passen; niet meer veel vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen je vrienden, en elk spel kan de finale van de Champions League zijn.

(De Champions League en de Europa League zijn beide aangekomen in de nieuwe FIFA, een staatsgreep waarmee deze modus deels bewezen lijkt te zijn.) 

Foto van gerucht in Duits gameblad over fifa 19 survival mode

Gerucht rond FIFA 19 over de survival mode geconfirmeerd in Duitsland!

Andere nieuwe spelmodus binnen de gameplay

Maar als spelen om het beste team in Europa te zijn niet opwindend genoeg voor je is, kun je je verdiepen in de “huisregels”. Dat zijn misschien wel de meest opwindende veranderingen om FIFA in jaren te veranderen: je kunt ervoor kiezen om een ​​“first-to-match” te spelen, waarbij een spel eindigt zodra een score is bereikt; overleving, waarbij een willekeurig geselecteerde speler je team verlaat als je scoort; lange afstand of headers en volleys, waarbij alleen die goals  tellen; of je kunt helemaal geen regels kiezen, van de scheidsrechter afkomen en buitenspel en vrije trappen buitenspel zetten.

Sommige van die functies, zoals overleving, zijn bedoeld als een manier om games te nivelleren. Maar als dat niet genoeg is, kun je het nieuwe voordeelsysteem gebruiken, waarmee spelers een startscore kunnen instellen of het AI-niveau voor elk team kunnen wijzigen, waardoor wedstrijden een beetje eerlijker worden.

En zodra het spel voorbij is, kunnen de statistieken voor het bijhouden van statistieken spelers laten zien hoe ze het hebben gedaan. Niet alleen in elke wedstrijd, ook al is die beschikbaar, maar daarover, omdat de nieuwe game een inlogsysteem heeft en statistieken bijhoudt, zodat je elke wedstrijd kunt zien die je tegen iemand anders hebt gespeeld in de kleinste details.

FIFA 19: Bekijk de nieuwste video over de battle mode!

FIFA 19 | The New Kick-Off

Survival. Headers and Volleys. Long Range. New ways to play Kick-Off in FIFA 19!

Geplaatst door EA SPORTS FIFA op Donderdag 9 augustus 2018