Fifa_19_Screenshot_Neymar_De_Bruyne_Dybala

Wat is de Frostbite Engine? De slimme techniek achter FIFA 19 die het spel nog realistischer maakt.

De FIFA 19 Frostbite Engine

De Frostbite-motor werd voor het eerst geadopteerd in FIFA 17 en EA heeft Pools toegevoegd voor de versie van dit jaar!

Terwijl de FIFA 19 zijn virtuele laarzen aandoet en het veld induikt, heeft het ontwikkelingsteam erachter hard gewerkt om het er zo realistisch mogelijk uit te laten zien.
Een van de belangrijkste manieren waarop het team het uiterlijk van FIFA 19 heeft opgepoetst is om de Frostbite-game-engine er in te verwerken. De engine is letterlijk de motor die het hele spel aandrijft. Het is het contactpunt tussen de softwarecode geschreven door EA Sports-ontwikkelaars en de hardwarecode die door Sony of Microsoft is gebouwd, afhankelijk van of je het spel op een PlayStation of Xbox speelt.

In 2017 maakte EA de overstap naar Frostbite vanuit de vorige game-engine, Ignite. Daarbij hebben ze een veel krachtiger systeem gebruikt dat in staat is om grafische versieringen zoals verlichting en weersomstandigheden te vertalen via de nieuwe generatie consoles op je tv-scherm.

“Het ultieme doel was altijd om twee tv’s naast elkaar te hebben, waar een echte wedstrijd wordt gespeeld en de ander speelt FIFA en je kunt het verschil niet zien”, vertelde Samuel Rivera, gameplay-producer bij EA Sports aan Mirror Tech.

“In dit jaar zullen de spelers echt de kracht van de engine gaan zien. Het eerste jaar was redelijk uitdagend maar nu hebben we het echt kunnen verbeteren “, zei Matthew Prior, de creative director.”

Fifa_19_Screenshot_Neymar_De_Bruyne_Dybala

Rivera voegt hieraan toe: “Door een proces dat dual shading wordt genoemd, hebben we dit spel naar een hoger niveau gebracht. De spelers zien er levend uit, de stadions lijken levend en je voelt je in het stadion” Dit tweede jaar hebben we tijd gehad om dingen op te poetsen – en we hebben veel technici tijd laten besteden aan het controleren en afstemmen van de werking van het spel.”

Dat betekent dat mensenmassa’s zich nu op verschillende manieren gedragen en stadions anders worden verlicht, afhankelijk van waar ze geografisch zijn. Die in Latijns-Amerika zijn badend in het zonlicht dat de kleuren bijna uitwast, terwijl het Europese terrein een beetje norser is met het gevoel van een zwaardere atmosfeer.

Natuurlijk wordt dat allemaal een deel van de achtergrond terwijl de spelers het op het veld uitvechten, maar het is toch een leuke touch!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *